Minden évben tízezrek gyűlnek össze a Coney Island-en hogy megtekintsék Nathan híres hot dog evő versenyét. A szervezők szerint ezt a versenyt legalább 1 millióan a tévékészülékeik előtt követik figyelemmel, tehát ezen adatok alapján egy Amerikában igen népszerű versenyről van szó.

Meg is kérdezték a hot dog versenyre kilátogatókat, hogy miért rajonganak annyira ezért a programért?A válaszaikból egyértelműen kiderült, hogy könnyed kikapcsolódásnak tartják. Megtestesíti Amerikát: szabadság, hot dogok, napsütés, barbecue. Szerintük ez a legjobb dologok közé tartozik.

Sok néző számára a verseny megnézése szórakoztató, igazi július negyedik szertartása lett, amit a családdal közösen élhetnek át. A mindössze 10 perces versenyen (2018 előtt 12 perc volt a verseny ideje) 2019-ben Joey Chestnut nyert, miután 10 perc alatt 71 hot dog szendvicset sikerült elfogyasztania. A hot dog evő versenyzők komolyan készülnek a megmérettetésre, és mindent megtesznek azért, hogy kihozzák magukból a maximumot.

Sok más országban is rendeznek evő versenyeket, de Amerika az egyetlen, ahol az esemény dátuma az egyik legfontosabb nemzeti ünnepük napjára esik. Hiszen a verseny minden évben július 4-én kerül megrendezésre. A függetlenség napján egy igazi látványosság ez a verseny, amit az amerikai állampolgárok zöme évről évre lelkesen követ és semmi pénzért ki nem hagyná.