Az embernek zömének, ha az amerikai hot dog jut eszébe, akkor azt New Yorkhoz társítja. Kétségtelen, hogy a filmekből legtöbbször egy New Yorki utcán tűnik fel a hot dogos kocsi, ahol a szereplők rendre vásárolnak is egy amerikai hot dogot. Az amerikai hot dog legalább annyira népszerű az egész világon, mint a hamburger, de kint majdhogynem nemzeti ételként tekintenek rá.

A chicagói hot dog abban más mint New Yorki társa, hogy a zsemléje magos, pontosabban egész mák szemekkel szórják meg. Így lássuk be, hogy a sokszor kókadt amerikai hot dog máris kap egy különlegesebb megjelenést, amitől felcsillan az ember szeme. A belevalók pedig: élénk ságra mustár, apróra vágott fehér hagyma, édes savanyúság ami általában csemegeuborka és édes pepperóni, valamint zeller só (különleges fűszersó). Sőt, kerülhet még bele szeletelt friss paradicsom is.

A hot dog virsli főzési módja az eladó preferenciáitól függően változik. Leggyakrabban gőzölve, vízben párolva, vagy ritkábban faszénen grillezve készítik el. Fontos tudni, hogy a chicagoi hot dogban nincsen ketchup amit az eladók sem kínálnak hozzá. Azonban ahhoz, hogy valóban el tudjuk dönteni, hogy melyik verzió a finomabb, vagy melyik felel meg jobban az ízlésünknek nincs más dolgunk, mint megízlelni mindkettőt!