Magunkénak tudhatjuk a megtiszteltetést, miszerint részt vehettünk a Rádió 1 frekvenciáján hallható, Sebestyén Balázs által vezetett műsorban.

Interjúnk során, többek között szó esett az amerikai hot dog evő versenyről, illetve annak szabályiról is. Ha valaki nem tudná, ezen a híres, nevezetes megmérettetésen tilos a csúnya evés, kérdéses, hogy ez pontosan mit takar… Illetve, kizárás jár az asztalra, vagy a tányérra történő hányásért, ha viszont mindez az asztal alá történik, annak nincsen semmilyen következménye. Sőt, a hot dog folyadékban való tunkolása, áztatása engedélyezett, amit igen sok versenyző alkalmaz is.

Mindezek mellett szót ejtettünk a hot dog evés világrekordjáról is, amit Joey Chestnut tart. Ő az első a világon, aki 10 perc alatt 74 forró kutya elfogyasztásáért felel.

Végezetül pedig próbára tétetett Balázs, Jani és Feri és kiderült, hogy közülük, ki tud gyorsabban megenni 3 hot dogot. A versenyt nagy rákészüléssel kezdték meg a versenyzők és Balázs az első pár másodpercben, néhány nagyobb falat lenyelésével az élre tört. Viszont közbe szólt a nevetőgörcs, illetve a köhögés, ami visszavetette a lendületét és Feri az első hot dogja betömésével átvette a vezetést. De ne feledkezzünk meg Janiról se, aki tartva az ütemet, szorosan Feri mögött nyelte a számára külön, szójából készített vega hot dog falatjait. A vízben való tunkolás lehetősége felmerült Balázsban, melyet alkalmazva igyekezett lépést tartani a többiekkel, de addigra a két másik versenyző már jelentős előnyre tett szert. Jani is kipróbálta a mártogatás módszerét, evvel még inkább erősítette második helyét. Az első hot dog elfogyasztása után mind a hárman csendbe burkolóztak, de aztán Balázs nem bírta tovább és újabb nevetőgörcs tört ki rajta. Mindezért Feri kizárást indítványozott ellene, de kérése aztán nem talált meghallgatásra. Eközben Jani félre nyelt és fuldoklása által végérvényesen a második helyre szorult. Feri bár az első hot dog evése közben „mókusolt”, kitartó, apró falatjainak köszönhetően sikerült megtartania az első helyet, így 2 perc 56 másodperc alatt benyomta mind a három húsos hot dogot. Tehát a hot dog evő versenyt Feri nyerte, ezüstérmes lett Jani és a képzeletbeli dobogó harmadik fokára Balázs léphetett fel.

Ha szívesen megnéznéd a velünk készített interjút, egy kattintással át is ugorhatsz arra az oldalra, ahol mindezt megteheted.

A hot dog evés világrekordja 74 db 10 perc alatt! ??? Kipróbáltuk élőben, ki tud leggyorsabban megenni 3 at! ??

Közzétette: Sebestyén Balázs Hivatalos oldala – 2018. július 11., szerda