Egy hot dog kocsi felszereltsége változó lehet és vannak eszközök, amiket kötelező beszerezni a gördülékeny kiszolgálás végett. Viszont vannak olyan plusz, extra eszközök és kiegészítők, amikkel igazán egyedivé varázsolhatod a hot dog kocsi megjelenését.

Például a hot dog kocsi egésze használható reklámfelületként, szinte a teljes külső felülete egyedileg felmatricázható. Ezen felül megállító táblát is elhelyezhetünk a hot dog kocsi közelében, illetve az árnyékolónak szolgáló napernyő is igen figyelemfelkeltő és már messziről észrevehető reklámeszköz.

A hot dog árus ruhája, sapkája is lehet a márkához kapcsolódó színű, illetve felkerülhet rá a lógonk és akár a szlogenünk is. Kevesen gondolnak rá, hogy a tálca, vagy zacskó, amibe elviszik a hot dogot, szintén brandesíthető. Ezáltal egy tömegrendezvényen naponta akár több száz, vagy akár ezer ember kezében is felvillanhat a márkánk logója.

Extrémebb példa, de létezik, amikor egy hot dog jelmezbe öltöztetett ember járja a kitelepülés helyszínét és osztogat szórólapokat a járókelőknek. Bármelyik lehetőséget is választjuk érdemes grafikus segítségét kérni és előzetesen egyeztetni a hot dog kocsi bérlésével foglalkozó céggel, hogy ők milyen megoldásokat javasolnak.