Még a legínyencebbekre is rátör néha az érzés, hogy egyenek valami – természetesen csakis jó minőségű – comfort food falatot. A hot dog tökéletes választás ilyen helyzetekben, elég és finom is tud lenni, még akkor is, ha kisméretű. A hot dog legközismertebb pozitív oldala, hogy olcsó, finom és szinte bárhol kapható is. Képzeletben, néhány perc erejéig járjuk most közbe a világot, és nézzük meg, hogy hol milyen kis csavarral kínálják ezt a kis finom harapnivalót.

Bostonban, Massachusetts államban járunk, ahol nem nehéz megtalálni a helyiek kedvenc hot dogozóját; csak be kell állni a kígyózó sor végére, ami oda vezet. Tökéletesre fejlesztett hot dogjaival a hely lelkes és maximalista tulaja messze földön lenyűgözi az oda betérőket. A hagyományos ketchup-mustár pároson kívül ezek különféle ízesítésű változatai, de sajtszószok és különböző chilis öntetek igyekeznek túlszárnyalni a vendégek igényeit. A finom és rendkívül változatos szószairól híres leginkább ez a hely.

Utazzuk át az Atlanti-óceánt, következő ínyenc hot dog állomásunk Londonban található. Az a hír járja, hogy teljes mértékben amerikai ötlet minden ezen a helyen, és az óriási adagok valóban erre hagynak következtetni. Ám amikor megkapjuk a fish and chips –szel megpakolt dog bucinkat, rögtön érzetben is visszacsöppenünk az angol fővárosba.