Folytatva hot dog kalandtúránkat, Izlandon időzünk egy kicsit, ahol van egy hely, ami még Bill Clinton is szívesen kóstolgatott. A főtt virsli nem, a mustár viszont annál kiemelkedőbb itt. Az utazó, aki bejárta ezeket a helyeket, azt állítja, hogy ehhez fogható mustárt nem evet még máshol.

Rövid európai kitérő után Vancouver-be térünk vissza. Szabadtéri „testvér standok” a Burrard Street-en, ám korántsem hasonlít egymásra a kettő. A megszokottól eltérően, marha hot dogok páratlan íz-világa kapható. A két helyen nem kapni két ugyanolyan harapnivalót, nem is csoda, ha változatosságával minden arra látogató hot dog fan-t levesznek a lábukról.

Végezetül, visszaérkezünk a hot dog legtöbbek által kétségtelen hazájába, New York-ba. Nem is csoda, ha mindent felülmúló íz-bombával éppen itt kínálják az embert. Mennyei bacon-be tekert hot dog virsli kapható krémesen olvadó vörös cheddar sajttal a tetején, mindez egy tökéletes buciba fektetve és egy szép tükörtojással betakarva. Ha nem ragoznánk, akkor is pontosan tudnánk, hogy ez itt bizony a „legek” egyike. Közönségszavazatok alapján New York City legjobb hot dogozójáról van szó, ahol tényleg bármi isteni íz-élményt nyújt, ami csak megtalálható az étlapon.