Ki gondolná, hogy valaki is képes 10 perc alatt 74 hot dogot elfogyasztani?! De akármilyen hihetetlen is, mindez Joey „Jaws” Chestnut-nek sikerült.

2016. július 4-én, századik alkalommal került megrendezésre a méltán híres new york-i Nathan’s Hot Dog Eating Contest, azaz a Nathan hot dog evő versenye, melynek helyszínéül Coney Island szolgált. A megmérettetés végeredménye a két nagy rivális, Joey Chestnut és Carmen Cincotti között dőlt el. A két versenyző évek óta ellenfelei egymásnak és minden esztendőben próbára teszik nem csak saját, de egymás gyomrát is. Előző évben Matt Stonie volt az, aki megtörte Joey nyolc éven át tartó győzelmi sorozatát, de rákövetkező évben „Jaws” felkötötte a nadrágot és úgy Matt –et, mint Carmen-t megelőzve, egy új világrekord megszületésével ismét ő vehette át az aranyérmet.

A dolog érdekessége még annyi, hogy 2013-ban az előző világrekordot is ugyanez a Kaliforniából származó férfi állította fel, amikor 69 hot dogot tudott elfogyasztani.

De ne feledkezzünk meg a hölgyekről se, akik között, 41 hot dog felfalása által, Miki Sudo győzedelmeskedett. A gyengébbik nem második helyezése azé a hölgyé lett, aki a biztosított 10 perc alatt 32 hot dogot tömött magába, tehát Miki nem kis győzelmet aratott. Azonban még ez a szép eredmény sem volt elég egy új rekord születéséhez. A hölgyek közötti hot dog evési világrekordot Sonya „The Balck Widow” Thomas tartja, aki egykoron 45 forró kutya megevésében jeleskedett.