Manapság egyre népszerűbbek a mozgó kocsis ételárusok, mondhatni divatja van a food truck-nak, azaz utcai büfének. Pár évente felkapnak egy-egy étel típust és minden sarkon, illetve rendezvényen avval találkozhatunk. Persze nincs új a nap alatt, csupán előtérbe helyeznek egy-egy régi, ám de közkedvelt ételt és némi kreativitással új köntösbe öltöztetik. Néhány évvel ezelőtt a gyrost kapták fel és boldog, boldogtalan gyrosozót nyitott. Aztán következett a hamburger őrület és most úgy tűnik, a hot dogra került a sor.

De felejtsük el a vizes kifli és szója virsli kombinációját, melyet jó esetben nyakon locsoltak némi mustárral és ketchuppel. Ebben az ételben sokkal több lehetőség rejlik, csupán képzelőerő szükségeltetik hozzá. Nem véletlen, hogy sok milliárd ember szereti a hot dogot és hazánkba is egyre nagyobb keletje van.

Most nézzük meg, mire van lehetősége annak, aki itthon szeretne egy jó hot dogot enni?

Egyre több árus kap engedélyt arra vonatkozóan, hogy ételeit állandó jelleggel kínálja az utcán, de mégis milyen feltételei vannak ennek?

Egy food truck-kal foglalkozó vállalkozásra ugyanolyan szabályok és feltételek vonatkoznak, mint egy étteremre. Evvel is biztosítva az alapanyagok, illetve az elkészített ételek jó minőségét, valamint a szükséges higiéniai körülmények megteremtését, és fenntartását.

Ami pedig az elkészített hot dogokat illeti, lehetőség van a tradicionális ízek élvezetére is, de aki valami másra vágyik, biztos megtalálja a kínálatunkban a számára szimpatikus hot dog különlegességet.