A nyár a fesztiválok és bulik időszaka általában. Ezekről az eseményekről legtöbbször a jó hangulat, a zene, az alkohol, illetve a gyors és finom ételek jutnak mindenkinek az eszébe.

A gyors ételes kocsik szinte minden ilyen buli kötelező elemei, ez alól a hot dog árus sem kivétel. Nehéz olyan embert megnevezni, aki nem szereti a hot dogot, hiszen ez az étel gyorsan kész van, laktató és nagyon finom is.

Nem csak hagyományosan lehet elkészíteni, vannak már egészen extrém változatai is. A hagyományosan elkészített hot dog puha zsemléből vagy virsliből, és ízlés szerint ketchupból, mustárból vagy majonézből áll. Ha valami extrára vágyunk, igazából bármilyen feltéttel megspékelhetjük még hot dogunkat, ilyen például a pirított hagyma, csemege uborka, bacon, valamint sajtok különféle változata. Attól függően, hogy milyen ízvilágot szeretnénk a hot dognak, változtathatunk a szószon vagy magán a virslin, szórhatunk rá fűszereket.

Manapság egyre fontosabb az egészséges táplálkozás, de ahhoz, hogy megtartsuk étrendünket nem feltétlen kell lemondanunk a hot dogról sem. Választhatunk például teljes kiőrlésű bucit, mentes virslit, és készíthetünk mi magunk is házi szószt egészséges alapanyagokból. A határ a csillagos ég.