A hot dog stílusok hazája és virágzásuk helyszíne az Egyesült Államok. Ám ott hot dog alatt korántsem a leegyszerűsített buci- virsli- ketchup/mustár verziót értik, számtalan „style” létezik, amelyek közül most, a teljesség igénye nélkül, íme, néhány elhíresültebb verzió.

Az első déli „hírességnek” máris mindjárt 3 neve is van: ő a Slaw dog (vagy West Virginia dog/Carolina dog). A virsli marhahús alapú, amely a hagyományos, puha buciban kap egy kis sűrű chilit, mustárt és hagymát, majd egy jó vastag coleslaw saláta „takarót”.

Talán névről az egyik legismertebb a Texas dog. Szintén puha hot dog buciban egy vastag, grillezett virsli, csípős salsa, jalapeno szeletek és reszelt Monterey Jack sajt, ami azonnal ráolvad a forró virslire. Néha még ezeken kívül plusz chili is kerül rá.

Ehhez képest a Memphis stílusú hot dog egy kellemesen enyhe verzió egy kis bacon-be tekert, grillezett sertés virslivel, BBQ szósszal, újhagymával és reszelt cheddar sajttal töltve.

Listánk következője a Scrambled dog. Georgia államból való, és a receptje több, mint 50 éves. A név pedig chiliben úszó virslit, hagymát, savanyú uborkát és ropogós osztriga korongokat takar.