Listánk következő hot dog fajtája szintén a déli területekről származik, a mexikói határ környékéről, ami meg is mutatkozik a feltétekben. A „Sonorans” névre hallgató hot dog alapja egy baconbe tekert virsli, amit grillezés után egy bolillo nevű, Mexikóban elterjedt bucifélébe tesznek, a tetejére pedig pinto bab, apróra vágott paradicsom, hagyma, mustár, majonéz és jalapeno paprika kerül. Aki még több mexikói életérzést akar belevinni, az guacamoléval, salsa verdével, cotija vagy cheddar sajttal turbózhatja fel, a már önmagában laktató szendvicset.


A newjersey-i olajban sütött virslivel és édes, fűszeres mártással tálalt hot dog specialitás ezek után nem is tűnik olyan extrának. Különlegessége, hogy a virslit lehet kérni alig, közepesen és jól megsütve is. Az utóbbinál pedig egy igazán roppanós hot dog lesz a kezünkben, ami azért megér egy próbát.

Most következzen ismét egy kicsit extrémebb változat, egyenesen Chicagóból. A „Chicago dog” alapját a marhahúsból készült virsli és a mákkal megszórt buci adja, amire aztán jöhet mindenféle finomság. Apróra vágott nyers hagyma, egy speciális zöld mártás, ami leginkább apróra vágott savanyúsághoz hasonlít, egész csípős paprika, savanyú uborka hasábok, félbevágott paradicsomszeletek, sárga mustár és egy különleges zeller só. Ketchup viszont nem kerülhet a hot dogba.