Az amerikai hot dog fajtákat bemutató bejegyzéseink utolsó része következik, de ez korántsem jelenti azt, hogy csak ennyi féle hot dogot esznek Amerikában.

A sort Los Angeles legendás Pink Chili Dogjával kezdjük. A marhából készült, igazi bélbe töltött virslikre hagyma és mustár kerül, valamint egy kis chilis bab. Ez az alap hot dog, amit számos extrával kérhetünk, mint például jalapeno paprika, fűszeres lengyel kolbász, nacho sajt, grillezett hagyma, guacamole, paradicsom darabok vagy bacon.

Los Angeles másik híres hot dog fajtája, a Dodger Dog, ami a híres baseball csapat rajongóihoz kapcsolódik. Igazi érdekessége nem az összetétele, hanem a népszerűsége. Ez az egyik legtöbbet fogyasztott hot dog, amit a stadionokban esznek. Ugyanis Amerikában nagyon nagy hagyománya van a különböző sporteseményekre járásnak (pl.: baseball, kosárlabda, rögbi stb) és ezeknek az alkalmaknak elengedhetetlen kelléke a hot dog. A Dodger dog tehát egy vékony, hosszú sertésvirsliből és egy buciból áll. Lehet főve vagy grillezve kérni, és persze valamilyen szósz is kerül a tetejére. Ez lehet mustár, hagyma vagy más egyéb mártás.

Láthatjuk tehát, hogy a hot dog mennyire sokszínű étel lehet, ha az ember elengedi a fantáziáját, és nem ragad le a hagyományos mustár/ketchup kombinációnál. Reméljük, az itt felsorolt hot dog fajták ötletet adtak az olvasóinknak. Biztatunk mindenkit, hogy kísérletezzen otthon bátran a bucikkal, különböző virslikkel, kolbászokkal, na és persze a számtalan feltéttel és szósszal, amit ma már készen az áruházban is megvehetünk, de akár otthon magunknak is elkészíthetjük.