A hot dog az egyik legkedveltebb streetfood. Azonban, ha van választási lehetőség a lángos, hot dog és a hamburger között, akkor a legtöbb ember lángos mellett dönt Magyarországon. Sokaknak a fejében az áll, hogy csakis amerikai származású a hot dog. A kutatások azonban azt mutatják, hogy Európának nagy jelentősége van a ma oly népszerű amerikai hot dog létrejöttében.

Elméletileg egy német hentes nyitott legelőször hot dog standot New Yorkban. Ő még kolbászt tett bele a zsemlébe, és savanyú káposztát tett a tetejére. Ma már a kolbász helyett virslit tesznek bele, feltétnek pedig mustárt, ketchupot és majonézt használnak. Sokak mikor meghalják a hot dog szót, egyből az USA-ban játszódó baseball és kosármeccsek jutnak eszükbe, nem véletlenül. Mára már hagyománnyá vált az, hogy minden csapat külön féle hot dogot árul a meccsén. Nagyon sokféle variáció található. A New Yorki baseball csapat a tradicionális streetfoodhoz ragaszkodik, mivel ez a város a hot dog. A Philadelfiaiak azt álmodták meg, hogy, brokkolival teszik különlegessé a saját hot dogjukat. Nagyon szimpatikus a Texasi csapat elképzelése, mert ők kolbásszal árulják, és megbolondítják egy kis sajttal, valamint chilivel.

Ha a pénztárcánk nem engedi meg, hogy ellátogassunk Amerikába és megkóstoljuk ezeket a finomságokat, akkor otthon is elkészíthetjük a jobbnál-jobb hot dog kombinációkat. Az igazi amerikai hot dog a corn-dog. Ez az étel igényel népi odafigyelést, de ha szeretnéd megkóstolni azt a bizonyos corn-dogot, amit minden amerikai filmen látunk, akkor megéri elkészíteni. Ha nem szeretnénk főzőcskézni, akkor találunk a boltokban előre elkészített és becsomagolt hot dog zsemléket. Ezekkel csak annyi a teendő, hogy megpirítjuk őket, és utána beletesszük a megfőzött virslit.