Annyi féle kocsiról beszélhetünk, vannak fagyis kocsik, tejes kocsik, sőt még hot-dog kocsik is. Gyerekként alig vártuk, hogy az utca sarkán beforduljon a fagyis kocsi, azt az élményt nem lehet elfelejteni, ahogy álltunk és vártuk a gombócainkat. Nálunk a fagyis kocsi nyújtott ekkora örömöt, a tengeren túl viszont a hot-dog kocsik az elterjedtek.

Nincs olyan utca Amerikában, ahol ne lenne egy hot-dog kocsi. És ez nagyon pompás. Reggel munkába, iskolába sietve, vagy éppen ebédidőben hamar kiszaladni a hot-dog kocsik állomásához, és egy jó nagy finom hot-dogot venni. Ezt a megoldás szinte minden második személy használja, viszont hosszú távon nem vezet jóra, ha az egészséges táplálkozást vesszük alapul.

De manapság mi az egészsége? Tehetjük fel a kérdést. Tény viszont, hogy egy hot-dog kocsi nagyon felszerelt, könnyen mozgatható és minden a legnagyobb karbantartással működik benne, tekintve azt, hogy élelmiszer előállításában játszik szerepet. Ezért is van engedélyezve a használat, mert eleget tesznek a feltételeknek, és így nem okoz problémát a működési engedélyüknek a megszerzése. Mindenképpen azt lehet mondani, hogy hasznos kocsiknak számítanak, és könnyen elérhetőek.