Mostani bejegyzésünkben kicsit eltávolodunk a hot dogoktól. Na jó, annyira azért nem, csak a kolbászokig és a steak húsokig megyünk. Hiszen, nem csak jól elkészített hot dog lehet a családi kerti parti fénypontja, lehetőséget kell adni más húsféléknek is.

Berobbant a nyár, tehát itt a kerti partik és kerti sütögetések ideje. Sok párnál és családban a férfiak dolga a tökéletes grill húsok elkészítése. Ide tartozik a grill megfelelő felmelegítése és a húsok megsütése. Nézzünk most néhány tippet, amivel a legtöbben hozhatjuk ki a saját kerti grillpartinkból, még akkor is, ha nem hot dogot tálalunk a családi asztalra!

Először is, talán a legfontosabb a grill előkészítése. Fontos, hogy a szénnek idő kell, amíg átmelegszik, így ne várjuk, hogy a vendégek érkezése után egyből begyújtott grillen már lehet is sütni. Ha jót akarunk magunknak, a vendégek érkezése előtt kb. fél órával már gyújtsuk be a grillt, hagyjunk neki időt a felforrósodásra, majd a vendégek üdvözlése után mi döntjük el, hogy mikor kezdjük a sütést. Nem jó persze az sem, ha túl sokat várunk, mert kihűl és sokkal lassabban fog sülni a hús. Fontos tehát a megfelelő időzítés.

A kevesebb néha több elvet is érdemes szem előtt tartani. Mit értünk ez alatt? Ilyenkor mindenki szeretne kitenni magáért és elkápráztatni a vendégeket a számos húsvariációval. Tarja, marha steak, csirkemell, kolbász, virsli, zöldségek. Ezzel az a baj, hogy nagyon sok időt és figyelmet igényel egy-egy hús elkészítése. Emellett nem ugyanannyi idő kell az egyes húsoknak, ami szintén nem praktikus. Jobban járunk, ha max 2 fajta húst választunk és mellé mondjuk maximum 3-4 féle zöldséget. Ennyit még könnyedén lehet kontrollálni, de azért lesz miből válogatni a vendégeknek.

Most már láthatjuk, hogy hot dog helyett is finom falatokat tálalhatunk vendégeink elé, csupán néhány apróságra kell odafigyelnünk ahhoz, hogy a kívánt hatást sikerüljön elérni.