Előző blogunkban már adtunk néhány jó tanácsot azok számára, akik hot dog helyett valami mással kedveskednének vendégeiknek.

Következő grill tippünk a megfelelő grillező eszközök használata. Legjobb, ha a húsok forgatásához csipeszt használunk és nem pedig villát. A húson keletkező kérek lényege, hogy bent tartsa a hús szaftját, amitől az majd finom omlós lesz. Ha villával forgatjuk, akkor luk keletkezik a kérgen és a hús leve egyszerűen kifolyik a szénre, ami igazán nagy veszteség. Ez természetesen nem csak a grill húsok, hanem a hamburgerhúsok grillezésére, illetve a hot dog készítése esetében is igaz.

Még egy dologra érdemes figyelni a húsok grillezésénél. Ez pedig a hús hőmérséklete. Jó esetben legalább egy éjszakát pácoltuk a húst a hűtőben. Nagyon fontos, hogy mielőtt feltesszük a grillre, hagyjuk, hogy szoba hőmérsékletűre melegedjen fel a hús. Ha nem így teszünk és a hűtő hideg szeleteket feltesszük a rácsra, amikor a külseje már teljesen megsült, a belseje lehet, hogy még mindig hideg és nyers lesz. Így sütés előtt érdemes legalább 1 órával hamarabb kivenni a húst a hűtőből (de persze ne a tűző napon melegítsük fel, hanem letakarva egy árnyékos helyen).

Aki elvállalta a grillezést, az valóban figyeljen oda rá. Sokszor megtörténik, hogy a sütögetés közben igazán jó hangulat alakul ki. Minden vendég és a házigazda természetesen igazi grillszakértő és szeretne beleszólni a sütésbe. Jobb azonban, ha egy ember foglalkozik csak a sütéssel, mert ha mindenki beleszól, annak általában cipőtalp keménységűre égett vagy nyers húsok szoktak a végeredményei lenni. Ezt a tanácsot a hot dog készítése közben is érdemes megszívlelni. Ha csak egy hozzáértő szakács süti az ízletes hot dognak való virslit, illetve állítja össze az ételt, a feltálalt fogás biztosan nagy sikert fog aratni.