Idén is, mint 102 éve minden esztendőben, július 4-én, Coney Island-en megrendezésre került a Hot dog evő verseny.

Ebben az évben is Joey Chestnut, becenevén Jaws, hihetetlen teljesítményt nyújtott a versenyen. Általa, szám szerint, 74 darab hot dog került elfogyasztásra. Lássuk be, az 1975-ös, kaliforniai születésű versenyző annyi hot dogot fogyasztott el 10 perc alatt, amennyit más egy hét alatt sem tudna megenni. Arról nem is beszélve, hogy evvel az eredménnyel megdöntötte saját rekordját is. Saját szavaival élve, ezt a teljesítményt annak köszönheti, hogy „…találtam egy erős ritmust.”

A második helyezést elért versenyző, Carmen Cincotti, mindösszesen 10 hot doggal csúszott le a dobogó legfelső fokáról. A helyezések sorrendje azonban nem volt mindig teljesen egyértelmű. Egy bíró véletlenszerű hibájából adódóan komoly fejtörést okozott az első, illetve a második helyezett személyének eldöntése. De aztán Eric Gonzalez nevet viselő brooklyni kerületi ügyész szava döntött, aki kellő utánajárást követően hitelesítette Jaws eredményét és végül kihirdette a végeredményt.

A női versenyzők eredményeit tekintve, az erősebb nemhez hasonló, szoros versenyalakult ki, de végül, a korábbi győztes, Miki Sudo lett a győztes. 37 elfogyasztott hot dogjának köszönhetően átvehette az aranyérmet, az utána soron következő versenyző pedig 28 hot dogot tűntetett el a tányérjáról a rendelkezésre álló 10 perc alatt.

A Függetlenség napján megrendezésre kerülő Hot dog evő verseny hihetetlen látogatott volt, még a kánikula ellenére is, több ezren voltak kíváncsiak erre a különleges megmérettetésre.