Egy hot-dog csak egy hot-dog bárhol eszed is, nem?

Nem feltétlenül. Az egyesült államokbeli városok a hiperspecifikus feltétek vagy speciális főzési módszerek révén különleges hot dog stílusokhoz tartoznak. Nézzük meg kilencet a legkedveltebbekből.

New York

New Yorkban az egyszerű hot dogot fogyasztják leginkább. Hagyományosan fűszeres barna mustárral, savanyú káposztával, paradicsompürével és sült hagymával egészítik ki.

Atlanta

Az Atlanta lakosai hétköznapi ízletes hot dogjukat ropogós káposztasalátával töltikmeg.

Chicago

A Chicagói stílusú hot dogok a legismertebb hot dogok. A Windy City ikonikus hot dogja sokféle öntettel van tele, de mindig tartalmaz friss paradicsomot, savanyúságot, erős paprikát és édes hagymát.

Detroit

Bár a New York-i strandtól és a vidámparktól távol van, a híres Detroit-i hot dogot „Coney Dog” -nak nevezik. Bőséges csípős chilis, a reszelt cheddar sajtos és hagymás hot dog Detroit ikonikus étele.

San Francisco

A baconba csomagolt hot dogok népszerűek az Egyesült Államok nyugati részén, de a San Francisco-i térségben gyakori, hogy a füstölt szalonnán kívül majonézzel, salátával és paradicsommal kínálják.

Tuscon and Phoenix

Füstölt szalonnába csomagolják, majd pinto babbal, hagymával, mustárral, majonézzel és apróra vágott paradicsommal, hagymával és jalapeñossal-egy nagyon erős zöld chili paprika, amelyet különösen a mexikói főzéshez használnak – ízesítik.

Milwaukee

Ezek nem úgy néznek ki, mint a tipikus hot dogok, de ezek az igaziak. Kérdezz meg egy Wisconsin puristát – a hagyomány azt követeli meg, hogy ezeket a kolbászokat egy pirított kemény tekercsbe (nem hot dog zsemle), vajjal, fűszeres mustárral (nem ketchup), édes savanyúsággal (nem salátával) és savanyú káposztával kell felszolgálni.

Newark

New Jersey-ben az olasz hot dog király. A marhahús hot dogokat inkább egy olasz tekercsben szolgálják fel, paprikával, hagymával és sült burgonyával.