Sokunkban felmerül a kérdés, hogy milyen laktató, ámde könnyen elkészíthető étel kerüljön az asztalra. A mi tippünk, a házi hot dog!

A házi hot dog olyan alapanyagokból készül, ami jó eséllyel minden háztartásban megtalálható! Akik beválalósabbak, azok a házi hot dog kiflit is megsüthetik maguk. Számtalan kiváló receptet találhatunk hozzá az interneten (bocsánat érte, de mi most nem áruljuk el saját receptünket 🙂 ). Azonban egy sima baguette, vagy sajtos kifli is megfelel erre a célra, amit akár a sütőben, vagy a pirítós sütő felett picit felmelegítünk, félig félbe vágunk és már tölthetjük is fel minden finomsággal. Virslit főzni sem nehéz, és ketchup, mustár, majonéz is biztosan akad otthon.

A házi hot dog már így is nagyszerű, de tehetünk még hozzá egy kis reszelt sajtot, vagy csalamádét, karikára vágott csemege uborkát is. Ne keseredjünk el, ha nincsen otthon pirított hagymánk, a házi hot dog vékony karikára vágott vöröshagymával is nagyon finom. Mivel a legtöbbünk otthonról dolgozik most, azon sem kell aggódnunk, hogy a hagymaszag esetleg zavarja majd a kollégáinkat ,vagy a tárgyaló partnerünket. A hot dog készítése remek családi program, hiszen ha minden hozzávalót kitálalunk az asztalra, a gyerekek is ízlésük szerint pakolhatják bele azokat a hozzávalókat, amiket szeretnek.