A popcorn készítésének eredete egy érdekes és régmúltra visszanyúló történet, melynek gyökerei az ősi indián kultúrákig nyúlnak vissza. Bár pontos időpontot nehéz meghatározni, a popcorn számos ősi kultúrában és népesség körében megjelent, és fontos szerepet játszott az életükben.

Az első feljegyzések a popcornról az ősi perui indiánokhoz, az inkákhoz köthetők, akik már több mint 5000 évvel ezelőtt ismerték és termesztették a kukoricát. Azt tartják, hogy az inkák felfedezték a kukorica különleges tulajdonságait, és kísérleteztek azzal, hogy a kukoricát hő hatására pukkanásig hevítik. Így készült az első popcorn.

Az indiánok mellett más ősi amerikai törzsek is készítették a popcornot. Az észak- és közép-amerikai indiánok például a kukorica kásaként, valamint különféle ünnepek és vallási ceremóniák részeként fogyasztották a popcornt. A popcornot a spanyol hódítók is felfedezték az újvilágban, és hozzájárultak annak elterjedéséhez Európában és más kontinenseken.