Úgy, ahogy minden ember mást szeret, a népcsoportok és nemzetek között van egyfajta különbség úgy szokásokban, mint az ízek és a gasztronómia tekintetében.

Nézzük végig, hogy kultúránként milyen hot dogot esznek az emberek? Mi a különbség a finomságok között?

A hot dog világszerte egy nagyon népszerű étek, melyet az emberek szinte mindenhol szeretnek fogyasztani. Bár a hot dog alapvetően egy virsliből, illetve kolbászból és egy zsemléből áll, mégis minden országban és kultúrában másképpen készítik és fogyasztják ezt az egyszerűnek tűnő kombinációt.

A különböző hot dogok között különbségek lehetnek az összetevők, a fűszerezés, a zsemle, valamint az elkészítési mód tekintetében is. A következőkben áttekintjük, hogy milyen hot dogokat esznek különböző kultúrákban.

Amerikai hot dog:

Az amerikai hot dog talán a legismertebb és legelterjedtebb hot dog a világon. A klasszikus amerikai hot dog sütve vagy grillezve készül, és egy puha zsemlében szolgálják fel, amelyet általában mustárral, ketchuppal, apróra vágott hagymával és savanyúsággal tálalnak. Az amerikai hot dogok jellemzője, hogy vastagabb és hosszabb virslit használnak hozzá, és a fűszerezés általában egyszerű, só és bors alapú.