A német hot dog, amelyet eredetileg „frankfurter” néven ismernek, hagyományosan egy hosszú, vékony virslit egy friss kifliben szolgálnak fel. A német hot dog összetevői között szerepel a mustár, a ketchup és az apróra vágott hagyma. Azonban a német hot dog eltér a többi hot dog típustóla virsli ízét és állagát tekintve.

A német hot dog virsli hagyományosan marhahúsból készül, és az íze finom, de enyhén füstös is lehet. Mindemellett a német hot dogok változatai között szerepel a sertéshúsból készült „bratwurst” is, amely szintén nagyon népszerű Németországban.

A német hot dogot általában mustárral tálalják, és jó ha tudjuk, a németek hajlamosak nagy mennyiségű mustárt használni. A hot dogot a kifliben szolgálják fel, amely lehetővé teszi, hogy az ízek összeolvadjanak, és a szendvics finom, de egyszerű legyen. Azonban a német hot dogot különböző módokon lehet elkészíteni, ezáltal sok német étteremben kínálnak különféle variációkat, amelyek szokatlanabb összetevőket is tartalmazhatnak, mint például az uborkasaláta vagy a sárgarépa.

A német hot dog népszerűsége az Egyesült Államokban is növekszik, és sok helyen találni olyan éttermeket, amelyek specializálódtak a német hot dogok elkészítésére. Azonban a német hot dogot a hagyományos módon általában csak Németországban és az azt körülvevő országokban találhatjuk meg.