1. Ki gondolta volna, de a hot dognak is van a hónapja. Ahogy édesanyáinkat májusban köszönjük fel, úgy a hot dog ünneplésére a július hivatott.
  2. Az európai eredetű finomság először Amerikát hódította meg, majd pedig az egész világon tűzvészként terjedt el. A hot dog kiindulási pontjának mégis Bécset vagy Frankfurtot tartják, de pontos feljegyzések hiányában sajnos nem lehet megmondani, hogy melyik is volt a bölcsője.
  3. A hot dog összetevőinek múltja az ókorig nyúlik vissza, mikor is Homérosz az Odüsszeia című művében tett említést a kolbászról, illetve Néró szakácsa is többször tálalt ilyen étket a császár elé.

  1. A hot dog, azaz forró kutya étel nevet egy amerikai sport karikatúristának köszönhetjük, aki 1901-ben egy baseball mérkőzés képi megjelenítése során használta először ezt az elnevezést.
  2. Az Amerikai Nemzetközi Hot Dog Tanács kutatása szerint a 18 év alattiak körében a legközkedveltebb hot dog hozzávaló a ketchup, míg a korban afölötti fogyasztók a mustárral szeretik leginkább elfogyasztani a virslis finomságot.
  3. Az Amerikai Húskereskedelmi Szövetség által elkészített hot dog-etikett szerint modortalanságnak számít, ha felnőttek ketchuppel eszik a hot dogot. Ugyancsak nem illik evőeszközzel elfogyasztani ezt az ételt.