Az előző blogunkban említett érdekességek mellett van még a tarsolyunkban néhány információ, ami elnyerheti a tetszésüket.

  1. Az igazi hot dog imádók véleménye szerint vétek különleges buciba tenni a virsliket. A fűszeres, szárított paradicsomos, vagy olivás buci változatot inkább más étel esetén ajánlott fogyasztani. Ha pedig a tálalásról van szó, felejtsük el az ünnepi étkészletet, bizonyos körökben csak a papír tálca és hot dog kombinációja az elfogadott.
  2. Hot dog evés esetén úgy illik, ha még egy morzsa sem marad a tányéron, sőt, az sem ciki, ha mind a tíz ujjunkat megnyaljuk utána.
  3. Az Amerikai Húskereskedelmi Szövetség etikettje szerint a hot dog összeállításkor az elsők mindig a folyékony hozzávalók, mint például a ketchup vagy a mustár, amiket a bucira kell kenni. Ezt követik a sűrűbb, szilárdabb hozzávalók, amik lehetnek uborka vagy hagyma. Harmadjára jön a sajt, illetve a fűszerezés és legutolsó sorban tehető a buciba a virsli, illetve kolbász.

  1. Érdekes, hogy manapság a régi hozzávalók mellett számos új is közkedvelté válik úgy a gyerek, mint a felnőttek körében. A hot dog számos változattal büszkélkedhet világszerte, melyek területenként és városonként módosulnak. New Yorkban a mustár és párolt hagyma híveivel találkozhatunk, Chicago-ban mindezen hozzávalók mellé még paradicsomkarikát is kérnek a hot dogra.
  2. A magyarországi street food szokások alapvető részét képezi a hot dog. Többek között a MOL töltőállomások napi kínálatához hozzá tartozik a hot dog, aminek akár nyolc változata közül is válogathatnak az éhező vásárlók.
  3. A világ legdrágább hot dogja Seattle-ben lelt gazdára, a buciba wagyu marhából készült kolbász került, ami libamáj, szarvasgomba, illetve japán majonéz társaságában került elfogyasztásra.