Az amerikai hot dog nem egyszerűen egy étel, hanem egy életérzés. Ezt azok tudják a leginkább átérezni, akik már voltak New Yorkban, és érezték a város vibráló légkörét, na és persze közben ettek egy finom helyi hotdogot. A város közepén található a Central Park, ami nagyon jelentős a helyiek életében. Kicsit ismerjük meg jobban ezt a hatalmas zöld területet, ami a nagy alma közepén található, és valószínűleg mindenki látta már valamelyik amerikai filmben vagy sorozatban.

A Central Park egy közel 4 négyzetkilométeren elterülő rétekkel, fákkal, bokrokkal, virágokkal, tavakkal, vízesésekkel, játszóterekkel és szobrokkal tarkított park. A parkot először a 19. század közepén adták át a lakosoknak, ám azóta teljesen átépítették és most már az egész park működése szabályozva van.

A parknak több része is van, így akár egy egész napos programot is jelenthet az idelátogatóknak és helyieknek egyaránt. A Sheep Meadow a park teljesen sima, bársonyos fűvel borított része, ahol ezrek töltik az idejüket például hotdog evéssel, ivással, frizbizéssel, gitározással, játszással és napozással. Az egész terület átalakul ilyenkor egy hatalmas piknikké, ahol megfeledkezhetünk róla, hogy hatalmas felhőkarcolók tornyosulnak körülöttünk, nem is olyan messze és a világ egyik legkedveltebb városában vagyunk.

A park közbiztonsága régebben elég rossz volt, rengeteg bűncselekmény történt itt. Mára azonban ez jelentősen javult. A Central Park ma már külön rendőrségi zónának számít, és nagyon odafigyelnek a közbiztonságra. Ebben lovas, biciklis, gyalogos és civilruhás rendőrök is segítenek. A parkba a belépés ingyenes mindenki számára, azonban minden éjszaka bezár, majd másnap reggel 6-kor nyit ki újra. Tehát, ha az éjszaka közepén szeretnénk egy amerikai hot doggal jól lakni, sajnos másnap reggelig nem tudjuk éhségünket csillapítani. De a nyitást követően már biztos találunk olyan hotdogos standot, ahol megvehetjük a hőn áhított, melegen gőzölgő, ízletes finomságot.