Ahogy előző bejegyzésünkben írtuk a Central Park New York egyik legjelentősebb része, ahol mindenki megtalálhatja a számára kedves elfoglaltságot és kedvenc hotdogos standját.

A parkban számos helyen lehet étkezni, ha valaki nem vitt magával semmi harapnivalót. Az egyik legkelendőbb étel ilyenkor a könnyen és gyorsan fogyasztható amerikai hot dog, ami szorosan hozzátartozik egy central parki sétához. De ezen kívül éttermek, bárok, pubok és kisebb vendéglátóhelyek is várják az idelátogatókat.

Érdemes megemlíteni még a Central Park Zoo-t, vagyis a parkban található állatkertet. Itt csak az igazán különleges és ritka fajok kaphattak helyet, akik kisebb méretűek. Hiába láthattunk a Madagaszkár című filmben oroszlánt és zsiráfot is az állatkertben, a valóságban az ilyen nagytestű állatok számára nincs elegendő hely itt, ezért őket a város másik állatkertjében lehet megtekinteni. Ha már itt vagyunk, mindenképpen érdemes megnézni az állatkertet és ha a séta közben harapnánk valamit, egy ízletes hotdog mindig csillapítani tudja éhségérzetünket.

A Central Park másik híres látványossága a csónakázó tó. Aki szeretné érezni a nyugalmat, amit a tó biztosít, és közben figyelni a hatalmas felhőkarcolókat, annak ez is egy kötelező program a newyork-i tartózkodása alatt. A tavat 10 éve nyitották meg újra a nagyközönség előtt, mert ez is a park nagyszabású felújításának részét képezte, aminek partjánál szintén elfogyaszthatunk egy tradicionális amerikai hot dogot.

Turisták számára rendszeresen tartanak idegenvezetést, ahol végigjárják a park összes fontosabb elemét. Ezekért fizetni kell, de évente néhány alkalommal szerveznek ingyenesen látogatható túrákat is.