A popcorn fogyasztásának szokásai kultúránként eltérőek lehetnek. Az Egyesült Államokban és Kanadában a popcorn elsősorban a mozikban és otthoni filmnézés közben népszerű. Az amerikaiak gyakran vajjal és sóval ízesítik a popcorn, de különféle ízesítések, mint például a sajt, a karamell és a csokoládé is népszerűek.

Dél-Amerikában, különösen Peruban és Bolíviában, a popcorn az utcai árusok kínálják, és gyakran különféle fűszerekkel ízesítik. Mexikóban a popcorn chilis porral és lime-mal is fogyasztják, ami pikáns és frissítő ízt kölcsönöz neki.

Európában a popcorn szintén népszerű mozi csemege, bár az ízesítési szokások eltérőek lehetnek. Az Egyesült Királyságban és Írországban az édes popcorn is elterjedt, míg Németországban a popcorn gyakran cukorral ízesítik. Franciaországban és Olaszországban a mozikban a sós popcorn a leggyakoribb, de az édes változat is megtalálható.

Ázsiában a popcorn szintén népszerű, különösen Japánban és Dél-Koreában. Japánban a popcorn gyakran különféle egzotikus ízekben is kapható, mint például a tengeri só, a zöld tea vagy a curry. Dél-Koreában a popcorn különféle ízesítésekkel, például mézzel vagy sajttal kerül az asztalra.