A virslit nem csak a hot dogban szeretjük. Bár talán kijelenthetjük, hogy a legjobban egy tökéletes hot dog buciba és minden finomsággal megpakolva a legízletesebb. Azonban a virslinek is megannyi elkészítési és felhasználási módja van, amelyekből összegyűjtöttünk néhányat.

A virsli a magyar konyha egyik közkedvelt alapanyaga, hiszen számtalan ételünkben fellelhető, belecsempészhető. És remekül is passzol sok mindenhez!Fiataloktól az idősekig, szinte mindenki kedveli. Olyan, már szinte tradicionálisnak mondható ételeink nélkülözhetetlen összetevője, mint a korhely leves, vagy a rakott krumpli.

Gyerekkori emlékünk lehet a strandon ebéd gyanánt elfogyasztott főtt virsli mustárral és egy jó nagy karéj fehér kenyérrel. Mert a virsli magában is nagyon finom tud lenni! De ehetjük és tehetjük például tésztákhoz is, mondjuk a milánói makarónihoz jól passzol az apróra felkockázott, vagy felkarikázott akár natúr, akár a füstölt változata és sok főzelék feltétje is lehet.

A virsli lefagyasztható, így sokáig eláll, a mélyhűtőből kivéve pedig hamar kiolvad, ezért gyorsan tudunk ennivalót varázsolni az asztalra. Egyetemisták és főiskolások is előszeretettel fogyasztják, általában forró vízben pár perc alatt megfőzik, vagy mikróba téve felmelegítik.

Ha nincs otthon hot dog kiflink, akkor tekerjük körbe a virsliket leveles tésztával, sütőben megsütve isteni vendégváró falatokat készíthetünk így.