Azt már tudjuk milyen körülmények között és hogyan született meg az első hot dog, de most nézzük meg, hogy hova jutott több mint 500 év alatt.

Egy amerikai, statisztikákat készítő cég készített egy elemzést, ami a világon eladott hot dogokat és kolbászokat vizsgálta. Az első vizsgált év 2014 volt, amikor közel 5,7 milliárd kilogramm hot dogot és kolbászt adtak el világszerte. Ez már önmagában véve is figyelemre méltó szám, de ha megnézzük az előrejelzéseket, láthatjuk, hogy a jelenlegi trendek alapján töretlen növekedésre számíthatunk. 2021-re ugyanis 6,4 milliárd kilogrammra becsülték a szakemberek a világszerte eladott hot dogok mennyiségét.

De hol fogy el ennyi hot dog? Természetesen az Amerikai Egyesült Államokban. 2017-ben a legtöbb hot dog az alábbi 3 városban fogyott: New York, Los Angeles és Boston. Miért éppen ez a 3 város a legnagyobb fogyasztó? A megfejtés bizony a baseball. Ugyanis mindhárom városban jelentős kultúrája és hagyománya van a baseballnak, és mindhárom város otthont ad egy-egy híres és sikeres baseball csapatnak. A hot dog és a baseball pedig remekül összeillenek, legalábbis az amerikaiak szerint mindenképpen.